Hop til hovedindholdet

Socialstyrelsen logo

SØM-uddannelse for medarbejdere - onlineuddannelse


Dato og tid

Tirsdag d. 8. november 2022 kl. 09:00 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 2. november 2022 kl. 12:00

Sted

Online via Zoom, , Online via Zoom

SØM-uddannelse for medarbejdere - onlineuddannelse


SØM-uddannelsen

Socialstyrelsen tilbyder gratis uddannelse i Den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM) til medarbejdere, der anvender eller påtænker at anvende SØM

Gode SØM-beregninger og troværdigheden af resultaterne afhænger af vidensgrundlaget og de antagelser, som brugeren gør sig undervejs i beregningen. Socialstyrelsen tilbyder derfor uddannelse og kurser for alle interesserede, der anvender eller påtænker at anvende modellen.

Få mere at vide om Den Socialøkonomiske Investeringsmodel, SØM

Om SØM-uddannelsen

Målgruppe og forudsætninger

Målgruppen for SØM-uddannelsen er primært kommunale og regionale medarbejdere, der anvender eller ønsker at anvende SØM.

Det anbefales, at der som minimum deltager én analyse- og økonomimedarbejder, der til dagligt arbejder med kommunale data, og én medarbejder, der har kendskab til målgrupper og indsatser på socialområdet, fx socialfaglige medarbejdere eller udviklingskonsulenter, fra hver organisation.

Indhold

 • Hvad indeholder SØM, og hvad kan modellen bruges til?
 • Gennemgang af SØMs beregningsramme og vidensdatabase:
  • Aktører
  • Omkostninger
  • Effekt
  • Konsekvenser
  • Priser
  • Resultater
 • Analysemuligheder i SØM
 • Usikkerheder og følsomhedsanalyser
 • Kommunale eksempler
 • Udvælgelse af relevante indsatser for SØM-beregninger.

Praktiske oplysninger

Undervisningen foregår virtuelt. Undervisningen vil dels bestå af gennemgang af indhold og konkrete eksempler og dels af gruppearbejde med en konkret case.

Socialstyrelsen anbefaler, at analyse- og økonomimedarbejdere også tilmelder sig Opfølgningsworkshop på SØM-uddannelsen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

Frist for tilmelding er den 2. november 2022 kl. 12.00. Inden kursets afholdelse vil du modtage en mail med et link til det digitale møderum.


Behandling af personlige oplysninger

Socialstyrelsen anvender dine kontaktoplysninger til at fremsende informationer om arrangementet, herunder relevant materiale fra dagen og eventuel evaluering af arrangementet.

Deltagerliste mv.

Vi gør opmærksom på, at dit navn, stillingsbetegnelse og arbejdssted kan fremgå af en deltagerliste, som deles med de øvrige deltagere og eventuelle eksterne oplægsholdere. Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger skal stå på deltagerlisten, eller hvis du ikke ønsker at modtage materiale fra dagen, bedes du kontakte os på den mail, du modtager efter tilmelding til arrangementet.

 Billeder

Vi gør opmærksom på, at Socialstyrelsen kan vælge at offentliggøre billeder fra vores arrangementer på Socialstyrelsens hjemmeside eller LinkedIn-profil. Socialstyrelsen vil altid foretage en vurdering af de enkelte billeder inden en eventuel offentliggørelse. Det vil i alle tilfælde være billeder, der alene viser en aktivitet/situation, der relaterer sig til arrangementets formål. Der vil ikke være tale om billeder, der har de enkelte deltagere i fokus. Socialstyrelsen kan offentliggøre billeder uden samtykke fra de personer, som fremgår på billedet, hvis det vurderes, at billederne er harmløse, og at eventuelle genkendelige personer ikke fremstår på en måde, hvor de vil kunne føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

 Virtuelle arrangementer

Socialstyrelsens virtuelle arrangementer faciliteres via styrelsens Zoom-licens. Som udgangspunkt behandles personoplysningerne via datacentre i Europa, men der kan ske overførsel af udvalgte oplysninger til Zoom i USA, herunder din IP-adresse og det navn, som du angiver ved mødeopstart. USA betragtes som et usikkert tredjeland at overføre personoplysninger til. Dette skyldes bl.a., at de amerikanske myndigheder efter europæisk standard har for let adgang til data.

 Rettigheder

Du kan læse om dine rettigheder og om din mulighed for at klage til Datatilsynet i Socialstyrelsens generelle persondatapolitik: https://socialstyrelsen.dk/om-os/organisation/persondatapolitik

 Spørgsmål

Har du spørgsmål til behandlingen af personoplysninger, er du velkommen til at henvende dig til Socialstyrelsen. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver Marie Buchholdt Brodde via telefon 21780620.

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Tine Hjernø Lesner
Tlf: +45 91 37 02 97
tihl@socialstyrelsen.dk

Kontaktinformation til arrangør

Tine Hjernø Lesner
Tlf: +45 91 37 02 97
tihl@socialstyrelsen.dk