Hop til hovedindholdet

Socialstyrelsen logo

Tilmeldingen er lukket! - VISO inviterer til temadag om Autisme og belastningsreaktioner


Dato og tid

Tirsdag d. 1. november 2022 kl. 09:30 til 15:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 29. september 2022 kl. 09:00

Sted

Odeon , Odeons Kvarter 1 (indgang fra Claus Bergs Gade), 5000 Odense C Odeon
Odeons Kvarter 1 (indgang fra Claus Bergs Gade)
5000 Odense C

Tilmeldingen er lukket! - VISO inviterer til temadag om Autisme og belastningsreaktioner


Arrangementsbeskrivelse

Tilmeldingen er lukket!
Interessen for temadagen har været stor, og der er mange på venteliste.
VISO arbejder derfor på, at afholde tilsvarende temadage i første kvartal 2023, hvor målgruppen for temadagen også vil omfatte medarbejdere i kommunens udførende funktioner.

___________________________________________________________________


Normalt til godt begavede borgere med autisme / ”højtfungerende autister” kan have et meget svingende funktions- og trivselsniveau. Det stiller høje krav til fleksibiliteten i indsatsen. Deltag i en af VISOs temadage i efteråret 2022 og få viden og redskaber til både samarbejdet med målgruppen og sagsbehandlingen.


Kommunerne oplever i disse år en stigning i antallet af borgere med autisme, og det kan sommetider være svært at finde frem til holdbare indsatser, der er meningsfulde for borgerne, og som kan sikre trivsel og udvikling. Her er det afgørende, at borgerinddragelsen matcher borgerens forudsætninger, hvilket bl.a. betyder tilpasning af kommunikation, mødeafholdelse og samarbejdsformer.

En del borgere med autisme besidder store ressourcer, men kan samtidig have behov for konkret støtte i hverdagen og en specialiseret indsats. De kan derfor have en såkaldt ”skæv profil”, hvilket betyder, at der kan forekomme store forskelle i deres muligheder for at anvende deres kompetencer. Sårbarheden overfor belastninger kan være udtalt, og borgere med autisme kan derfor have et meget svingende trivsels- og funktionsniveau og kan kæmpe med social isolation og manglende adgang til fællesskaber, fordi deres handlingskompetence ikke matcher deres kognitive evner.

 

Oplæg fra VISO-specialister

Er I i jeres kommune interesseret i viden og redskaber til både sagsbehandlingen og samarbejdet med borgerne i målgruppen, så vær med, når Socialstyrelsen tilbyder en temadag tre forskellige steder i landet, om voksne med autisme og belastningsreaktioner.

Deltagerne vil bl.a. kunne høre oplæg fra Autismecenter Nord-Bo, Sopra Konsulenterne og Kursuscenter Sputnik.

Temadagen byder på praksisnær viden om målgruppen samt konkrete redskaber til at finde frem til bæredygtige socialfaglige indsatser. 

Der vil være specifikt fokus på den kommunale kontekst.

 

Praktiske oplysninger

Temadagen holdes tre steder i landet på forskellige datoer:
  • Odense: 1. november 2022, fra klokken 9.30 – 15.00. Tilmeldingsfristen er den 24. oktober 2022, klokken 12.00
  • København: 4. november 2022, fra klokken 9.30 – 15.00. Tilmeldingsfristen er den 24. oktober 2022, klokken 12.00
  • Aarhus: 11. november 2022, fra klokken 9.30 – 15.00. Tilmeldingsfristen er den 31. oktober 2022, klokken 12.00


Tilmelding skal ske via ”Start tilmelding” til højre på denne side, hvor du også skal tilmelde dig den workshop, du ønsker at deltage i om eftermiddagen.

Det vil være gratis at deltage, og temadagen henvender sig til ledere og sagsbehandlere i kommunernes myndighedsafdelinger.


Programmet for dagen kan ses herFor at kunne deltage i temadagen, skal du være ansat i en kommunal forvaltning. For at sikre en ligelig repræsentation fra forskellige kommuner forbeholder vi os ret til evt. at begrænse antallet af deltagere fra hver organisation. Fordelingen vil ske efter tilmeldingsfristen, hvor du vil få direkte besked fra os, hvis du ikke har fået plads på temadagen.

Har du ikke hørt fra os senest den 27. oktober, kan du betragte dig som tilmeldt.


Sådan behandler Socialstyrelsen dine personoplysninger

Socialstyrelsen anvender dine kontaktoplysninger til at fremsende informationer om arrangementet, herunder relevant materiale fra dagen og eventuel evaluering af arrangementet.

Deltagerliste mv.
Vi gør opmærksom på, at dit navn, stillingsbetegnelse og arbejdssted kan fremgå af en deltagerliste, som deles med de øvrige deltagere og eventuelle eksterne oplægsholdere. Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger skal stå på deltagerlisten, eller hvis du ikke ønsker at modtage materiale fra dagen, bedes du kontakte os på den mail, du modtager efter tilmelding til arrangementet.

Billeder
Vi gør opmærksom på, at Socialstyrelsen kan vælge at offentliggøre billeder fra vores arrangementer på Socialstyrelsens hjemmeside eller LinkedIn-profil. Socialstyrelsen vil altid foretage en vurdering af de enkelte billeder inden en eventuel offentliggørelse. Det vil i alle tilfælde være billeder, der alene viser en aktivitet/situation der relaterer sig til arrangementets formål. Der vil ikke være tale om billeder, der har de enkelte deltagere i fokus. Socialstyrelsen kan offentliggøre billeder uden samtykke fra de personer, som fremgår på billedet, hvis det vurderes, at billederne er harmløse og at eventuelle genkendelige personer ikke fremstår på en måde, hvor de vil kunne føle sig udstillet, udnyttet eller krænket.

Virtuelle arrangementer
Socialstyrelsens virtuelle arrangementer faciliteters via styrelsens Zoom-licens. Som udgangspunkt behandles personoplysningerne via datacentre i Europa, men der kan ske overførsel af udvalgte oplysninger til Zoom i USA, herunder din IP-adresse og det navn, som du angiver ved mødeopstart. USA betragtes som et usikkert tredjeland at overføre personoplysninger til. Dette skyldes bl.a., at de amerikanske myndigheder efter europæisk standard, har for let adgang til data.

Rettigheder
Du kan læse om dine rettigheder og om din mulighed for at klage til Datatilsynet i Socialstyrelsens generelle persondatapolitik: https://socialstyrelsen.dk/om-os/organisation/persondatapolitik

Spørgsmål
Har du spørgsmål til behandlingen af personoplysninger, er du velkommen til at henvende dig til Socialstyrelsen. Du kan kontakte vores databeskyttelsesrådgiver Marie Buchholdt Brodde via telefon 21 78 06 20.

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Gitte Weitling, Socialstyrelsen
Tlf: +45 41 93 24 58
gja@socialstyrelsen.dk

Kontaktinformation til arrangør

Gitte Weitling, Socialstyrelsen
Tlf: +45 41 93 24 58
gja@socialstyrelsen.dk